Duyuru:

Web sitemize hoş geldiniz, umuyoruz ki web sayfamızı beğenirsiniz ve her zaman misafirimiz olursunuz.

30 Kasım 2013 Cumartesi

Başbakan Erdoğan, İnovasyon Haftası'nda Konuştu

Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.


Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Bugün bilim ve insanlığın teknolojide ulaşmış olduğu yer göz kamaştırıcıdır. Dünyada mücadele devam ediyor. Bilimin bu seviyeye ulaşmasında Doğu medeniyetlerin çok etkisi vardır. Batılı bilim tarihçileri de kabul ediyor ki Rönesans Osmanlı biliminin üzerinde yükselmiştir. Bilim ve sanata yön veren Doğu, bilim ve ilim üretme noktasında gerilerde kalmıştır. Takip eden asla öne geçemez. Başkasının avucuna bakan asla lider olamaz. Bilim ve sanatın öne geçtiği yerler, cazibe merkezi olan yerlerdir. Aslında bu tarihi gerçek, günümüzde de değişmemiştir. Silikon Vadisi, dünyanın her yerinden bilim adamlarının başarılarıyla büyüyor.
Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bilim ve sanatın çok öne geçtiği şehirler cazibe şehirleridir. Cazibe merkezi olabilmek için çok çalışmak gerekiyor.
Herkesin aynı düşündüğü bir toplum yeni fikirler üretemez. Farklılık bir dezavantaj değil, tam tersine avantajdır. Renklilik bir zenginliktir. Standart kimliklere sahip bir toplum öne geçemez. Sadece grinin tonlarından ibaret bir ülke söyleyecek söz bulamaz.
Farklılıklara tahammül edemeyen toplum yükselemez. Türkiye hiçbir zaman ırkçı bir yaklaşım içinde olmamıştı. Bizim inancımız ırkçılığa müsaade etmez.
Türkiye 11 yıllık süreçte rekor seviyede başarıların altına imza attı. 786 milyar dolara ulaştık. Bu durup dururken olmadı. Çalışarak oldu.
Gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke olmaya mecburuz. Geçtiğimiz 11 yılda başardığımız büyük dönüşüm bize gelecek için umut veriyor. Haber: Başbakan Erdoğan, İnovasyon Haftası
 Haber: Başbakan Erdoğan, İnovasyon Haftası'nda Konuştu
Paylaşmak Güzeldir

Unknown

2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Hayallere Giden Yol. Designed by Elementx | Love for Siristatlı