Duyuru:

Web sitemize hoş geldiniz, umuyoruz ki web sayfamızı beğenirsiniz ve her zaman misafirimiz olursunuz.

31 Ekim 2013 Perşembe

Tavuklu ve Sebzeli Zarf Böreği Tarifi

Tavuklu ve Sebzeli Zarf Böreği Tarifi       

Malzemeler

2 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için:
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
İçi için: 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2’şer adet orta boy kabak ve havuç
10 adet mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bulamak için:
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı galeta unu

Tavuklu ve Sebzeli Zarf Böreği Yapılışı
YUFKALARDAN birini düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün. Diğer yufkayı üzerine yayın ve sıvıyağ ile yağlayın. Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra boylamasına kesin. Elde ettiğiniz 4 parça yufkanın her birinden 3 eşit üçgen kesin ve toplam 12 üçgen elde edin. Malzeme için tavuk etini elinizle
didikleyip, derin bir kaba alın. Rendelenmiş kabak ve havuç ile küp doğranmış mantarı tavaya koyun. Sıvıyağ ekleyin ve kısık ateşte 2-3 dakika soteleyin. Tavuk eti ve kaşar peynirini ekleyip, peynir eriyene
kadar sotelemeye devam edin. Üçgen yufka parçalarından bir tanesinin geniş tarafına iç harçtan koyup, kenarları içe doğru katlayıp, geniş rulo şeklinde sarın. Diğer yufka parçaları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve fırın tepisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Paylaşmak Güzeldir

Unknown

2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Hayallere Giden Yol. Designed by Elementx | Love for Siristatlı