Çikolatalı kremalı kek
Malzemeler
► 150 Gram un
► 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
► 1/4 çay kaşığı tuz
► 125 Gram oda sıcaklığında tereyağı
► 50 Gram toz şeker
► 150 Gram un
► 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
► 1/4 çay kaşığı tuz
► 125 Gram oda sıcaklığında tereyağı
► 50 Gram toz şeker
Karamelli Üst Kaplama İçin
► 125 Gram küp şeklinde doğranmış tereyağı
► 100 Gram toz şeker
► 2 Yemek kaşığı bal
► 400 Gram krema
► 250 Gram iri doğranmış bitter çikolata
► 100 Gram toz şeker
► 2 Yemek kaşığı bal
► 400 Gram krema
► 250 Gram iri doğranmış bitter çikolata
Öncelikle un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kasenin içinde karıştıralım. Başka bir kasede tereyağı ve şekeri iyice çırpalım. Çırpıcının seviyesini düşürüp kuru malzemelerle tereyağlı karışımı birbirine karıştıralım. Hazır olan kek hamurunu kalıba dökelim. Önceden ısıttığımız fırında 170 derecede yaklaşık 15 20 dakika kadar üstü pembeleşene kadar pişirelim. Karamelli harcı hazırlamak için tereyağı, şeker, bal ve kremayı bir küçük tencerede ateşte, tereyağı iyice eriyene kadar karıştırarak ısıtalım.Kaynamaya başladığında 5 dakika kadar kaynatalım. Biraz ılıması için bekletelim. Soğumuş olan kekin üstüne harç ılıdığında kekin üstüne eşit miktarda sürelim. Benmari usulü çikolatayı eritelim üstüne düzgünce yayalım 1 saat kadar dinlendirdikten sonra kare şekilde kesip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.

2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder