Malzemeler
10 adet olgun kayısı
12 adet milföy hamuru
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri için: 10 adet kayısı
10-15 adet kırmızı üzüm
Kayısılı Milföy Yapılışı
ODA sıcaklığındaki 4 adet milföy hamurunu yoğurup merdane ile açın. Pasta tabağı ebadında yuvarlak şekilde kesin. Kalan milföylere de aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde krem şanti ile sütü krema kıvamı alana dek çırpın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirerek püre haline getirin. Krema ve kayısı püresini iyice karıştırın. Milföylerin arasına ve en üste kremayı pay edin. Üzerine dilimlenmiş kayısı ve üzüm yerleştirip servis yapın.
2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder