Unlu Börek
5 adet yufka
İçi için;
Peynirli, patatesli yada kıymalı harç
150 gr tereyağı
1 bardak sıvı yağ
Un
Hazırlanışı :
Patatesli iç hazırlarsanız patatesler sıcakken içerisine kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz.
Tereyağı eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır. İstenilen iç malzemesi hazırlanır. 1 yufka serilir, önce bolca yağlanır sonra eşit şekilde her yerine un serpilir. Yufka ikiye katlanır ve aynı şekilde yağlanıp tekrar unlanır. Uzun olan kısmına iç malzemesi koyulup yanlar içe doğru hafif kıvrilarak rulo şeklinde sarılır. Rulo yapılan börek istenilen büyüklükte dilimlenir. Her yufka için aynı işlem uygulanır. Üzrine yumurta sürülür ve susam, çörekotu veya beyaz haşhaş taneleri serpilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder