Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 Su bardağından bir parmak daha fazla un
1 Çay kaşığı karbonat
Bir fiske tuz
ÜZERİ İÇİN:
Sosis,sucuk,mısır,dilim zeytin,rende kaşar peynir
1 Çorba kaşığı salça
Toz fesleğen
YAPILIŞI: Hamur için gereken tüm malzemeler bir kaba alınarak iyice yoğurulur.Sonrasında hamur yağlanan bir teflon tavaya yayılır.Üzerinede salça (biraz sulandırdıktan sonra dilerseniz rende domatesde olabilir) sürülür ve toz fesleğen serpiştirilir.Dilediğiniz oranda malzeme üzerine yerleştirilir.Son olarakta rende kaşar serpiştirerek tavanın ağzı kapatılmış vaziyette yaklaşık 10-12 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Malzemesini dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz 5-6 dakika içinde kolaylıkla hazırlanan son derece lezzetli şipşak bir tarif..
2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder