- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Krema kıvamına gelene kadar un
Öncelikle yumurta ve şekerimizi beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Yoğurt, portakal suyu, sıvı yağ ve vanilyamızı da ekleyip karıştırıyoruz. Sonra kontrollü şekilde unumuzu ekliyoruz. Kabartma tozunu da ilave edince kek hamurumuz hazır. Hamurun yarısını başka bir kaba alıp içine kakao ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Yağlanmış yuvarlak borcama sade ve kakaolu hamuru istediğimiz modelde döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun…
2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder