Malzemeler:
|
Yapılışı:
- Tozşeker, portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları geniş bir kasede mikserle yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
- Sıvıyağı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Mandalina suyunu ilave edip hafif karıştırın.
- Unu kabartma tozu, vanilya ve baharatlarla birlikte karışımın üzerine eleyip spatula ile veya düşük devirde mikserde karıştırın.
- Kuş üzümü ve cevizide ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanıp hafif unlanmış dikdörtgen cam veya metal fırın kabınıza aktarın.
- Üzerine kullanacağınız malzemeleri bir kapta birleştirip parmak uçları ile tereyağını diğer malzemelere yedirip kum gibi ıslak ve parça parça bir hal almasını sağlayın. Bu karışımı fırın kabındaki kekin üzerine serpiştirin.
- Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp altı üstü kızarana kadar pişirin.(yaklaşık 30-40 dakika)
- Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder