
kek kalıbında börek
3 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
İç malzeme için;
Peynir, haşlanmış patates, ıspanak (hangisini tercih ederseniz)
Kalıbı yağlamak için;
tereyağı
Kalıp tereyağı ile yağlanır. Yufkalar ikiye ayrılır. İlk yufka en alt kısma kalıbın yanlarından sarkacak şekilde serilir. Üstüne yoğurt, yağ ve yumurtadan oluşturulan karışım fırça ile iyice sürülür. Ardından diğer iki yarım yufka da aralarına karışım sürülerek kalıba yerleştirilir. İç harç koyulur. Sonra kalan yufkalar da aralarına karışım sürülerek yerleştirilir. En üstüne kenarlardan sarkan kısımlar kapatılarak yine üstüne yoğurtlu karışım sürülür. Dolapta bir iki saat bekletilir. Ardından 170 derecelik fırında iyice pişirilir.

2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder