Duyuru:

Web sitemize hoş geldiniz, umuyoruz ki web sayfamızı beğenirsiniz ve her zaman misafirimiz olursunuz.

19 Aralık 2013 Perşembe

Fındığın bilinmeyen faydaları

Fındık ve fındık yağı vücutta karbonhidrat protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapan bazı B gurubu vitaminler için önemli bir kaynaktır.Vücudun ihtiyacı olan proteini fındık karşılar.Vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur.İnsanlarda kalp sağlığı üzerine yapılan birçok araştırmaya göre, fındıkla beslenmenin kandaki LDL yani kötü kolesterol oranını düşürdüğü belirtiliyor.Yüksek kolesterol kalp hastalıklarına sebep olan rahatsızlıklardan sadece biri, yani Fındık LDL kolesterolünü düşürme özelliğine sahip ve oldukça yararlı bir gıdadır.Fındık vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur.
Fındık ve fındık yağı E vitaminin bilinen en iyi kaynağıdır. Bu vitaminin kalp ve diğer kasların sağlığı ve üreme sisteminin normal çalışması için gereklidir.
Fındık, kalbi güçlendiren ve bazı kanser türlerinden hücreleri koruyan E vitamini içerir. E vitaminin katarakt oluşumunu engellediği de varsayımlar arasındadır.

Hastalığın ardından nekahet dönemlerinde ve ayrıca bütün gün bedeni ve zihni yıpranmalarla karşı karşıya olanlara yardımcıdır.
Fındıkta ve fındık yağında E vitamini yüksek, çok çift bağlı doymamış yağ asidinin az olması vücutta özellikle kalp dokularındaki hücrelerin korunmasını sağlamaktadır.


İçeriğindeki demir kansızlığı, sindirim ve dolaşım sistemi bozukluklarını önlemede yardımcı olur.
Fındık, Omega 3 ve E vitamini kaynağıdır. Fındık doymuş yağ kadar doymamış yağ da içerir.Fındıkta bulunan E vitamini, doğal antioksidan olduğundan, ürüne dayanıklılık sağlaması yanında beslenme açısından da büyük öneme sahiptir.
Fındık ve fındık yağının kemiklerin ve dişlerin yapımı için gerekli olan kalsiyum kan yapımında görev alan demir büyüme ve cinsiyet hormonlarının gelişmesinde rol oynayan çinko için en iyi kaynaklarında birisidir.
Fındık ve diğer çerezler çok yağ içerir. Hemen hemen % 80'i yağdır. Bu yüzden günde 1 avuçtan fazla (5-10 gram) tüketmek, kilo sorununa götürebilir.
Diyet uzmanları, kalp hastalıklarıyla ilgili sıkıntıları olanların, her gün avuç içi kadar (5-10 gr) fındık yenilmesini öneriyor.Ayrıca fındıkta bulunan tuz, normal suda bulunan miktardan daha düşüktür. Özellikle tuz bakımından düşük beslenme programlarında ve yüksek tansiyonu olan hastalarda fındık tüketiminin fazla sorun olmayacağı da görülmektedir.
Fındık vücutta karbonhidrat protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici görevleri olan bir kısım B grubu vitaminler yönünden zengin bir kaynaktır. B1, B2 ve özellikle B6 vitamini fındıkta bol miktarda bulunur.Diyet lifi (posa) ve pektinler, fındıkta %1-%3 oranında bulunur. Bu bileşikler bağırsakta kimyasal bileşiklerin toksik etkilerini, kalın bağırsak hastalıklarını, kabızlığı ve kalp rahatsızlıklarını önler, kan şekerini düşürür.







Paylaşmak Güzeldir

Unknown

2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Hayallere Giden Yol. Designed by Elementx | Love for Siristatlı