Duyuru:

Web sitemize hoş geldiniz, umuyoruz ki web sayfamızı beğenirsiniz ve her zaman misafirimiz olursunuz.

6 Kasım 2013 Çarşamba

patates tatlısı

Patates TatlısıFotoğraf: Patates Tatlısı

Malzemeler
125 gram margarin
2 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:
1 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için, margarini eritip soğutun. Haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağıbüyüklüğünde açın. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun. Büzdürerek kapatın ve elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirip, arzunuza göre süsledikten sonra servis yapın.

Malzemeler
125 gram margarin
2 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:
1 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için, margarini eritip soğutun. Haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağıbüyüklüğünde açın. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun. Büzdürerek kapatın ve elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirip, arzunuza göre süsledikten sonra servis yapın.
Paylaşmak Güzeldir

Unknown

2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Hayallere Giden Yol. Designed by Elementx | Love for Siristatlı