içi için= 1 küçük soğan 1 büyük patates 100 gr beyaz peynir karabiber damak tatına göre tuz
hazırlanışı: soğanı yemeklik doğrayıp az yağ ve tuzla sotelenir bir kabın içinde patates çiğ olarak rendelenir peynir soğan karabiber karıştırılır 1 tane yufka tezgaha serilir üzerine sos malzemeri iyice her yerine sürülür üzerine iç malzemeden biraz her yerine yayılır üzerine 2 ci yufkada yayılır sos ve iç malzeme aynı sekılde uygulanır 3 cü yufkayada aynı işlem uygulanır sonra rula yapılır 1 saat buz dolabında
bekletilir sonra 2 cm kalınlığında kesin kesilen kısımlar alta kalıcak sekilde tepsiye dizilir üzerine kalan sostan sürülür 180 derece pişirilir AFİYET OLSUN
2013 Yılının son çeyreğinde blog yazmaya başladım, gündemi yoğun bir şekilde takip ediyorum ve önemli gördüğüm hususları blogum üzerinden sizlere aktarıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder